Wij kiezen voor WordPress, maar waarom?

WordPress for the win!

Home » Wij kiezen voor WordPress, maar waarom?

Wij krijgen vaak de vraag waarom DROWEB werkt met WordPress en waarom dit beter zou zijn dan alternatieven zoals bijvoorbeeld WIX, Joomla of andere systemen. Er zijn tegenwoordig zoveel systemen actief op het internet dat ondernemers vaak door de bomen het bos niet meer zien. Dat vinden wij helemaal niet gek. Graag tonen wij je aan waarom WordPress voor ons onoverwinnelijk is vergeleken met andere systemen!

Content Management System (CMS)

Deze term vliegt je om de oren als je op zoek bent naar een goede partner op het gebied van webdesign en SEO. Ook op onze website komt deze term een aantal keer terug. We lichten de afkorting CMS nog eens eventjes voor je uit.

Een CMS is een systeem dat het mogelijk maakt om niet alleen een website op te bouwen, maar ook om deze gebruiksvriendelijk te onderhouden. Je hoeft dus als eindgebruiker geen enkele technische kennis te hebben en niet in ingewikkelde code’s en scripts te gaan zoeken naar de tekst die je wil wijzigen. Dit kost je niet alleen heel erg veel werk, maar het kan ook zorgen voor kritieke fouten op je website waardoor je hele website niet meer bereikbaar is. Het is écht waar… Er staan zóveel tekens in de broncode van een website, maar het weghalen van een simpele ‘>’ zal je hele website overhoopgooien. Daarvoor zijn dit soort systemen in het leven geroepen.

De systemen die je het vaakst voorbij zult horen en zien komen zijn:

  • WordPress;
  • Drupal;
  • Joomla!;
  • WIX.

De 7 voordelen van WordPress

Wij zien erg veel voordelen van WordPress tegenover andere systemen. We sommen deze voordelen graag voor je op met bij ieder voordeel een kleine beschrijving.

Gebruiksvriendelijkheid:
Iedere website die door DROWEB wordt opgeleverd kan door de klant zelf aangepast worden op het gebied van content (teksten en afbeeldingen). Wij zorgen ervoor dat het voor jou erg eenvoudig is om jou website aan te kunnen passen. De gebruiksvriendelijkheid die WordPress biedt is daarin ontzettend belangrijk. Voordelen die je als gebruiker terug zult zien zijn het gebruik van de Nederlandse taal in het systeem en een typische ‘What You See Is What You Get (WYSIWYG)’ omgeving.

Grote community:
In tegenstelling tot een aantal andere systemen is WordPress een zogenaamd ‘Open Source’ platform. Dat betekent dat deze software gratis beschikbaar en toegankelijk is voor iedereen. WordPress schrijft op de eigen website: “Het idee is om een project te presenteren aan een breed publiek, om dan samen verder te gaan. Die vrijheid wordt gebruikt om bestaande kennis verder aan te vullen en het open source project nog beter te maken.” Hiermee verklappen ze gelijk het voordeel van een grote community. Over de hele wereld wordt er door developers mee gewerkt aan de uitbreiding van WordPress door middel van plugins, thema’s en beveiligingsmethodes. Hierdoor blijft het systeem up-to-date!

Veel updates:
Functionaliteiten van WordPress worden dagelijks voorzien van updates. Dat geldt voor de technische aspecten van WordPress zelf, maar ook voor bijvoorbeeld thema’s en plugins. Één van de voordelen is dat we zien dat hierdoor eigenlijk vrijwel dagelijks tot wekelijks verschillende elementen in WordPress worden uitgebreid en worden verbeterd. Maar natuurlijk het allerbelangrijkste is de beveiliging. Als er lekken ontstaan worden deze hierdoor zo snel als mogelijk gedicht. Dit is van belang om het aantal hackers op een website zo laag mogelijk te houden.

Weinig fouten:
WordPress bevat weinig fouten (in de vaktermen ook wel bugs genoemd). Hier komt het voordeel van de grote community weer bij kijken. Vele ogen zijn gericht op WordPress en zo worden kleine fouten die tijdens een develop-proces in een systeem zijn geslopen erg snel gevonden. Deze worden dan ook zo snel mogelijk opgelost. De community communiceert met elkaar via een aantal forums om elkaar, als ontwikkelaars van thema’s en plugins onder elkaar, op de hoogte te stellen van werkzaamheden en belangrijke zaken die uitgevoerd moeten worden.

Lichtgewicht systeem:
Dit is een aspect dat vaak wordt vergeten, maar toch stiekem wel enorm belangrijk is.. WordPress is een erg lichtgewicht systeem. Dat betekent dat het de webserver niet enorm zal belasten en dat dit dus de laadtijd van de website niet aantast.

Veel design mogelijkheden:
Er zijn voor WordPress enorm veel thema’s te koop die gebruikt kunnen worden voor websites. Hierdoor is het mogelijk om voor iedere website een uniek design te kiezen. Ieder soort bedrijf vraagt om een andere uitstraling, naast dat iedere klant ook zo zijn eigen wensen heeft. Doordat er zoveel thema’s worden aangeboden kunnen we het design echt aan laten sluiten op de wensen van de klant. Natuurlijk passen wij de thema’s, wanneer we deze gebruiken, zo aan dat de kans 0,00000001 is dat je een website in dezelfde stijl tegen zult komen.

Gratis voor gebruikers:
Tja… Last but not least… We blijven toch Nederlanders hè… WordPress is in de basis helemaal gratis te gebruiken zoals we eerder al vertelden.

 

Ben jij ook overtuigd van onze juiste beslissing?

Neem contact met ons op zodat we snel een afspraak kunnen maken. Aan de hand van deze afspraak kunnen we een geheel passende offerte voor je opmaken!