Waarom een servicecontract?

Up-to-date en veilig online!

Home » Waarom een servicecontract?

Veel klanten kiezen ervoor om na de realisatie van hun website een servicecontract af te sluiten. In dit contract zitten een aantal service-werkzaamheden verwerkt. Natuurlijk houden we dan de hosting bij, maar we voeren ook updates en werkzaamheden aan het WordPress systeem uit. WordPress bestaat voor een groot gedeelte uit Plug-ins. Voor de veiligheid van jouw online activiteiten is het goed om ook deze regelmatig te updaten. Maar, dat kan toch niet zo moeilijk zijn?

Grote community om WordPress heen. Goed, of toch niet?

De websites welke door Droweb worden gerealiseerd, worden gebouwd in het CMS WordPress. De afkorting CMS staat voor: Content Management System. Dat betekent dus dat het systeem is gebouwd om de content (teksten, afbeeldingen etc.) aan te kunnen passen, toe te kunnen voegen of te kunnen verwijderen.

WordPress is een zogenaamd “Open-source CMS”. Dat wil zeggen dat iedereen zijn bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van WordPress. Dit kan zijn dat het systeem wordt ge-update. Maar bijvoorbeeld ook dat men plug-ins en thema’s maakt om WordPress nóg makkelijker te kunnen gebruiken. Dit is natuurlijk erg handig omdat op deze manier de krachten van over de hele wereld gebundeld worden om WordPress uit te bouwen. Maar… dan komt de keerzijde van de medaille. Iedereen kan een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld Plug-ins. En WordPress gebruikers kunnen deze Plug-ins dan weer downloaden op hun systeem. En omdat er zo ontzettend veel ontwikkeld wordt is het door WordPress niet meer bij te houden om alles stuk voor stuk na te kijken.

Bij het installeren van Plug-ins en thema’s kijken wij vooral naar het aantal positieve reviews dat wordt gegeven. Aan deze reviews kunnen we vaak zien hoe gebruiksvriendelijk de plug-in is en hoe veilig deze gecodeerd is. We downloaden dus NOOIT iets zonder research te doen!

Het ontwikkelen van deze plug-ins is een taak die door mensen wordt uitgevoerd. Hierdoor is het onoverkomelijk dat er fouten worden gemaakt. En dit kan ernstige gevolgen hebben voor jouw website! Dit wil je voorkomen toch? Update dan je systeem!

Wekelijks bekijkt DROWEB welke updates er worden aangeboden voor de systemen welke bij ons draaien. We doen research en kijken wat het effect gaat zijn van de update. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten zo veilig en up-to-date mogelijk online aanwezig zijn!

 

4 punten waarom je plug-ins moet updaten:

  • Zodat de website gebruik maakt van de nieuwste technieken. Hierdoor blijft de website bij de tijd en voorkom je dat de website achter gaat lopen;
  • Zodat kleine probleempjes (bugs) zo snel mogelijk uit de website of het systeem zijn gehaald;
  • Zodat de website altijd gebruik maakt van zo weinig mogelijk code. Dit zorgt ervoor dat de code die wél wordt gebruikt efficiënt is en dat de website sneller reageert;
  • Zodat hackers zo min mogelijk kans hebben om de website te kunnen hacken op achterhaalde functionaliteiten!

Updates? Wij fixen het graag!

DROWEB maakt gebruik van een overzichtelijke tool die ons een hoop werk en tijd bespaart. In dit systeem staan alle websites van onze klanten bij elkaar. Zo zien wij in dit systeem in één oogopslag welke updates klaar staan voor welke websites. Ook kunnen wij back-ups uitvoeren en notities bijhouden betreft de website.