Updaten of een nieuwe website?

Ons advies, waar baseren wij dat op?

Home » Updaten of een nieuwe website?

Op het moment dat wij met ondernemers praten over de status van hun website en de voorstellen die wij doen qua aanpassingen, wordt vaak dezelfde vraag gesteld: “Ik heb al een website, waarom zou ik deze laten aanpassen? Om nog maar te zwijgen over het laten maken van een nieuwe website!”. Een logische beredenering, maar niet geheel terecht als je het ons vraagt. In de blog van deze week leggen we uit waar voor ons het verschil zit of we aanpassingen aan de huidige website aanbieden of adviseren een gehele nieuwe website te laten maken.

Wat is nou het grote verschil?

Wanneer wij aanpassingen doorvoeren aan de huidige website van jouw bedrijf, zijn dit eigenlijk alleen maar aanpassingen aan de voorkant van je website (in online-termen noemen we dit ook wel de frontend). Dit is een relatief snelle en goedkope oplossing voor sites die nog niet zo lang online staan (minder dan 3-5 jaar). Door deze aanpassingen krijgt de online vindbaarheid en de lay-out van je website vaak een flinke boost.

Maar, wanneer je kiest voor een gehele nieuwe website, kun je natuurlijk verwachten dat je website 100% voldoet aan de standaarden zoals die momenteel zijn gesteld. Omdat er in de laatste jaren zoveel veranderd is op het gebied van zoekmachines, online marketing en het gebruik van mobiele websites heeft het vaak geen zin om websites die gemiddeld ouder zijn dan 5 jaar te upgraden. Deze websites zijn vaak opgebouwd in verouderde CMS-systemen en bestaan veelal uit verouderde technieken.

Een nieuwe website, een duurzame investering

Door te kiezen voor een nieuwe website, kun je er als klant zeker van zijn dat jouw website is voorzien van moderne technieken. ‘Moderne technieken’ is een groot begrip. Wat we hiermee bedoelen te zeggen is dat jouw website helemaal 2019-proof is. Dat geldt niet alleen voor de technieken op gebied van zoekmachine optimalisatie en achtergrondprocessen, maar ook voor de frontend van de website. De website wordt gebouwd in een modern jasje, met een mooi en duidelijk responsive design. Het is dus eigenlijk een soort stappenplan:

Nieuwe website > Bevat nieuwste lay-out en technieken > Beter gevonden in Google > Groter netwerk > Meer bezoekers op de website > Meer klanten > Meer omzet

In eerdere blogs hebben we het belang van mobiele websites al besproken. Dit is één van de grootste factoren waar wij rekening mee houden met het aanbieden van werkzaamheden voor nieuwe klanten. Ruim 65% van het online verkeer vindt plaats op mobiele device. Zonde natuurlijk als je niet meegaat met deze trend!

Denk eraan: jouw website is jouw online visitekaartje. Alle bedrijven in Nederland gaan vooruit op online vlak. Achterblijven is dus geen optie! Investeer in de toekomst van je onderneming is ons advies.

 

Moet ik dan steeds om de 3-5 jaar een nieuwe website?

Nee, natuurlijk niet! Als je de website maar goed bijhoudt! Zorg dat de technieken niet achter gaan lopen. Hoe? Sluit bij ons een onderhouds-/servicecontract af! Wij zullen ervoor zorgen dat de plug-ins met de benodigde technieken up-to-date zullen zijn zodat jij er zeker van kunt zijn dat jouw website helemaal van deze tijd is!

Wil je weten wat voor jouw website de beste optie is?

Neem contact met ons op zodat we snel een afspraak kunnen maken. Aan de hand van deze afspraak kunnen we een geheel passende offerte voor je opmaken!